Makedoniens premierminister nødlander i Zürich

Skrevet af admin

21/05/2015

Mest læste i dag

Den makedonske premierministers fly måtte torsdag foretage en nødlanding i Zürich på grund af trykproblemer, oplyser regeringen i Skopje ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Flyet med regeringschef Nikola Gruevski om bord var på vej hjem fra Strasbourg i Frankrig, da der opstod et problem med dekompression, skriver nyhedsbureauet MIA.

Piloten satte kurs mod lavere luftlag og landede så ved den schweiziske by Zürich, som var den nærmeste lufthavn.

Regeringens talsmand Aleksandar Gorgijev fortæller, at det otte år gamle fly for nylig har gennemgået inspektion i Nürenberg.

Nikola Gruevski var på vej tilbage til Makedonien efter forhandlinger med oppositionslederen Zoran Zaev i Bruxelles med EU som mægler.

Makedonien står midt i en af de alvorligste politiske kriser i mange år, efter oppositionen har anklaget regeringen for ulovligt at have aflyttet 20.000 borgere.

Formålet med aflytningen skulle være at stramme premierminister Gruevskis greb om magten.

Oppositionen beskylder ligeledes den konservative Gruevski for at have fusket med resultatet af parlamentsvalget sidste år.

Titusindvis af makedonere har været på gaden i protest mod regeringen og med krav om dens afgang.

Krisen i Makedonien har skabt frygt for, at ustabiliteten kan brede sig til resten af Balkan.

Tidligere torsdag sagde den socialdemokratiske oppositionsleder Zaev, at forhandlingerne i Strasbourg "reelt ikke var indledt endnu."

De to politiske ledere mødes igen 26. maj i parlamentet i Skopje.

/ritzau/dpa