Makedonsk EM-hjælp: Danmark kan nøjes med uafgjort

16/01/2014

De danske håndboldherrer kan nøjes med uafgjort mod Tjekkiet i aften og fortsat gå videre til mellemrunden ved EM med maksimumpoint.

Fordelen kan landstræner Ulrik Wilbek og hans spillere takke Makedonien for, da makedonerne i torsdagens tidlige kamp slog Østrig med 22-21.

Resultatet betyder, at Tjekkiet slutter på fjerde og sidstepladsen i gruppe A, hvis ikke tjekkerne slår Danmark senere i aften. Og dermed vil et tabt dansk point mod tjekkerne ikke få nogen betydning i mellemrunden.

Makedonien var foran i størstedelen af opgøret mod Østrig, men midtvejs i anden halvleg tog de østrigske modstandere føringen.

En situation halvandet minut før slutfløjt blev særdeles afgørende for den makedonske sejr. Holdet fra Balkan fik ved stillingen 20-20 tilkendt et frikast, selv om det lugtede langt væk af en angrebsfejl.

Få sekunder senere i samme angreb fik makedonerne så tilkendt et straffekast, som holdets stjerne Kiril Lazarov sikkert udnyttede, og så var Makedonien pludselig foran igen.

Selv om Østrig fik udlignet kort efter, så lykkedes det Lazarov og holdkammeraterne at tage sejren.

Makedonien slutter på tre point, mens Østrig ender på to point.

Tjekkiet er tvunget til at slå gruppens etter fra Danmark, når de to hold brager sammen klokken 20.30, for at gå videre.

Vinder Danmark, eller ender opgøret uafgjort, står det samtidig klart, at Ulrik Wilbeks spillere skal møde Spanien på lørdag i den første kamp i mellemrunden.