Makedonsk EM-stjerne kan mere end bare skyde hårdt

Når Danmark i aften møder Makedonien i den første kamp ved EM i håndbold, står holdet over for en af de mest målfarlige spillere overhovedet.

Kiril Lazarov har været topscorer ved VM, EM og i Champions League, men spørger man Jesper Nøddesbo, der er holdkammerat med makedoneren i Barcelona, så er højrebacken mere end bare end målmaskine.

- Jeg synes, at han rummer meget mere. Han er en god leder, og så har han frem for alt et rigtigt godt overblik. Og det er det, der gør, at han rykker et skridt op på listen over de bedste venstrehåndsspillere i verden.

- Hvis du smider to mand i en parade på ham, så sender han bolden videre til sin stregspiller eller sin fløj. Han er god, når han bliver presset oppe i luften og ikke kan skyde. Så får han den altid sendt videre, siger Nøddesbo.

Stregspilleren fremhæver også sin holdkammerats betydning uden for banen.

- Det er ham, der skal lede de andre, men han ved også godt, at han ikke kan vinde håndboldkampe alene.

- Og der er ingen tvivl om, at hans tilstedeværelse alene er vigtig, fordi han har så meget erfaring. Det giver tryghed til holdet, siger han.

Spørgsmålet er så, hvad man stiller op med en så dygtig og intelligent holdspiller.

Jesper Nøddesbo mener, at man skal passe på med ikke at lade Lazarov løbe med al opmærksomheden, fordi holdkammeraterne også kan spille håndbold og ikke må få for alt for meget plads.

- Vi kan dække ham lidt offensivt og stå helt oppe på tæerne af ham. Det er han ikke superglad for, og så kan man tage noget af hans skud væk, siger Barcelona-spilleren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip