'Making a Murderer': Overset bevis kan muligvis føre til en ny retssag

Millioner af mennesker har set den populære dokumentarserie 'Making a Murderer' på Netflix, der gennemgår en drabssag mod Stephen Avery og hans nevø, og som i sin fremstilling af begivenhederne tyder på, at de begge to sidder i fængsel for et drab, de ikke har begået. 

Den tilsyneladende uretfærdighed har fået tusindvis til at diskutere beviserne på nettet, og en del af dem er gået så langt, at de er begyndt at grave nye beviser frem. 

Og nogle af beviserne, der er blevet gravet frem, har forsvaret fuldstændig overset. Det fortæller Stephen Averys første advokat i et interview med Rolling Stone. 

Og advokaten Jerry Buting håber nu, at en del af de fanatiske fans af serien kan grave beviser frem, der kan være stærke nok til at retfærddiggøre en ny retssag. 

Et af de nye beviser drejer sig om den nøgle, der blev fundet i Stephen Averys trailer, og som fungerede som et af anklagemyndighedens stærkeste beviser mod ham. 

Et billede der blev brugt i retssagen viser offeret, Teresa Halbach, stå med sine bilnøgler i hånden. Men på billedet kan man se, at hendes bilnøgle er i et bundt med en masse andre nøgler, hvilket ikke stemmer overens med fundet af bilnøglen i Stephen Averys trailer, hvor den lå på gulvet uden andre nøgler. 

Politiet fandt bilnøglen liggende alene på gulvet tre dage efter, de havde gennemgået traileren første gang, hvor de ikke kunne finde den, selvom den tilsyneladende lå frit fremme. 

Man kan se på billedet, at hun holder sin bilnøgle i en nøglering sammen med flere andre nøgler. 

I interviewet med forsvarsadvokaten Jerry Buting, forklarer han, at selvom mange tror, det ikke fører til noget, når de kaster deres energi i at lede efter nye spor i sagen, så sætter advokaterne og Avery selv faktisk stor pris på det. 

Og han er imponeret over, hvor dygtige folk har været til at finde selv helt små detaljer, som forsvaret har overset. 

- Vi var kun to hjerner. Det jeg oplever nu, er, at millioner af hjerner er bedre end to. Nogle af de her personer har fundet ting online, som de har kunne dokumentere med noget så simpelt som et screenshot, siger han til magasinet. 

I tilfældet med nøglebundtet, kunne det muligvis have bidraget til, at forsvaret kunne bevise, at nøglen var blevet plantet, hvilket ville have hjulpet i sagen. 

Og ifølge Jerry Buting vil det helt sikkert være brugbart, hvis det lykkes at få godkendt en ny retssag. 

Dagens Gossip