Malaysia Airlines: Vi frygter det værste

Malaysia Airlines meddeler, at de frygter det værste for flyets 239 passagerer, der på mystisk vis forsvandt i det østlige Asien fredag aften dansk tid.

Det sker mere end 24 timer efter, at flyet forsvandt på vej fra Kuala Lumpur mod Beijing.

- Af frygt for det værste vil en specialist i katastrofehåndtering fra Atlanta, USA, hjælpe Malaysia Airlines i denne afgørende tid, lyder det fra flyselskabet.

CNN skriver, at FBI har sendt et hold af agenter til Malaysia for at hjælpe med eftersøgningen, fordi der er amerikanere om bord på flyet, og FBI udelukker ikke terrorisme som en mulig årsag til flyets forsvinden.

Malaysia Airlines rute MH370 lettede fredag klokken 17.41 dansk tid fra Kuala Lumpur og skulle være landet i Beijing klokken 23.30 samme dag.

En lille time inde i flyvningen befandt flyet sig over Thailandbugten, hvor det overgik til luftfartsmyndighederne i Vietnam, men her fik man aldrig kontakt med flyet. Flyet forsvandt uden at afgive nødsignal, skriver check-in.dk.

Flyselskabet har tidligere oplyst, at 14 forskellige nationaliteter var om bord på flyet: Blandt andet 153 personer fra Kina, 38 fra Malaysia og 12 fra Indonesien.

To af de i alt 239 passagerer om bord rejste dog på stjålne pas. Således er der hverken italienske eller østrigske statsborgere om bord på Malaysia Airlines-flyet.

20 kolleger fra en amerikansk elektronikvirksomhed var blandt andet om bord på passagerflyet, og firmaet Freescale Semiconductor oplyser, at der var 12 ansatte fra Malaysia og otte medarbejdere fra Kina på Boeing-flyet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip