Malaysian Airlines-piloten: Kendt for at invitere kønne piger i cockpittet

Efter navnene på piloterne på det Malaysian Airlines-fly, der forsvandt over Vietnam i lørdags, er blevet offentliggjort, er det kommet frem, at den ene pilot tidligere har omgået reglerne for flysikkerhed. Det skriver haraldsun.com. 

To sydafrikanske kvindelige turister fortæller, hvordan de på en flyvetur i december 2011 oplevede at blive inviteret ind i cockpittet af flyets pilot Fariq Abdul Hamid, som også styrede det forsvundne Malaysian Airlines-fly. Det var på en timelang flyvning mellem Phuket og Kuala Lumpur, at Jonti Ross og Jaan Maree blev spurgt af en stewardesse, efter pilotens ønske, om de ville gøre ham selskab i cockpittet. De to kvinder takkede ja.

LÆS OGSÅ: Fly med 239 passagerer forsvundet

I cockpittet blev Jonti og Jaan varmt modtaget af piloterne, som underholdt dem hele vejen til Kuala Lumpur. Fariq Abdul Hamid poserede på billeder og sludrede med de unge kvinder, ligesom han røg cigaretter. Se billederne nederst på siden.

- På hele turen talte de med os, og de var røg faktisk også på hele turen, hvilket jeg ikke tror, de måtte, siger Jonti Roos til heraldsun.com og tilføjer:

- De var så optaget af vores samtale, at han (Fariq Abdul Hamid red.) tog min venindes hånd og kiggede i hendes håndflade og sagde "din hånd har mange linjer - det betyder, du er en kreativ person".

På trods af piloternes fokus på kvinderne, var ingen af dem bekymrede for deres sikkerhed.

- Jeg følte mig sikker. Jeg tror ikke, der var et øjeblik, hvor jeg følte mig mig truet eller følte, at de ikke vidste, hvad de lavede, forklarer Jonti Roos til heraldsun.com og uddyber:

- De var hele tiden meget venlige. Jeg følte, de var kompetente i deres flyvning.

I lufthavnen inviterede Fariq Abdul Hamid kvinderne til at tilbringe en dag sammen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Både Jonti Roos og Jaan Maree er meget chokerede over nyheden om, at Fariq Abdul Hamid er med på det forsvundne fly.

Malaysian Airlines er rystede over beskyldningerne mod deres pilot og har følgende kommentar:

- Vi har ikke været i stand til at bekræfte gyldigheden af de billeder og videoer af de påståede hændelser, siger en talsperson fra Malaysian Airlines til heraldsun.com, som tilføjer, at flyselskabet er midt i en krise, og deres fulde opmærksomhed er på flyet og de efterladte.

Se billederne af Jonti Roos og Jaan Maree sammen med Fariq Abdul Hamid:
 

Dagens Gossip