Malaysisk mand frigivet efter ni måneders fangenskab

26-årige Tung Wei Jie blev taget til fange på en palmeolieplantage på Borneo i november sidste år sammen med sin fætter. Hans gidseltagere tog ham med til den filippinske ø Jolo, hvor han skal have opholdt sig i en bambushytte, og det var herfra, det i voldsom regn lykkedes ham at flygte ubemærket, mens hans omkring 20 bortførere var ude for at bede.

Ifølge politiet er fætteren, der led af forhøjet blodtryk, død under sit fangenskab.

»Hytten var ude midt i ingenting. Der var myg over det hele. Vi havde begge det ene ben lænket til træpælene,« siger Tung ifølge avisen The Star.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Det skal således have taget omkring en måned for Tung Wei Jie at save sin lænke over med en gaffel. Herefter ventede han endnu en måned, før han fik chancen for at flygte. Han nåede til en landsby, hvor han besvimede af udmattelse og dehydrering, og en lokal slog alarm.

Bortførerne, der menes at være del af Abu Sayyaf-gruppen, der står bag flere bombeangreb og bortførelser af udlændinge, tog fætrene til fange for at kræve løsesum fra deres familier. Gruppen menes fortsat at have flere udenlandske gidsler i sin varetægt.

BNB/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip