Malaysisk militær: Vi har sporet det forsvundne fly

En unavngiven kilde i det malaysiske militær siger, at man via radar har sporet passagerflyet MH370, som forsvandt fredag med 239 om bord, til Malaccastrædet.

Hvis disse ubekræftede oplysninger viser sig rigtige, betyder det, at flyet er vendt rundt og længe er fløjet i den helt modsatte retning af den planlagte.

- Flyet ændrede retning efter Kota Bharu, gik ned i højde og fløj til Malaccastrædet, siger kilden til nyhedsbureauet Reuters.

Kota Bharu er en by i det nordlige Malaysia, cirka 400 kilometer nord for Kuala Lumpur, hvorfra flyet var lettet på vej mod Beijing i Kina.

Samtidig med militærets nye oplysninger holder Interpol et pressemøde i Lyon, hvor politisamarbejdets generalsekretær giver udtryk for, at der næppe er tale om en terrorhandling.

Malaysia Airlines-flyet, der forsvandt i fint flyvevejr, har været eftersøgt i mere end tre døgn.

Malaccastrædet ligger mellem Malaysia og Sumatra - og altså stik modsat flyets rute.

Der har været flere meldinger om fundne vragrester i havet omkring Vietnam, men alle er siden blev afkræftet.

Hidtil har flyets sporløse forsvinden været et mysterium for myndighederne, som har haft mange forskellige teorier om årsagen til, at det ikke nåede frem til dets destination Beijing.

Man mistede kontakten til flyet en til to timer efter, at det var lettet fra Kuala Lumpur.

Vurderingen fra Interpols generalsekretær, Ronald Noble, lyder trods de opsigtvækkende informationer fra den malaysiske militærkilde, at flyets forsvinden næppe skyldes terror.

- Jo mere vi finder ud af, jo nærmere er vi på at konkludere, at denne sag ikke drejer sig om terror, siger Ronald Noble.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip