Malaysisk minister til fiskere: Fang alt andet end fisk

Malaysias minister for landbrug og fiskeri beder nu landets fiskere om at bidrage til eftersøgningen af et passagerfly - eller rester fra samme - i havet.

Ministeren beder ifølge avisen Wall Street Journal fiskerne om at fiske efter "alt andet end fisk".

Det er over to døgn siden, at et Boeing 777-fly forsvandt fra radaren over havet ved Vietnam, og der er forsat intet spor efter flyet eller de 239 mennesker om bord.

Ifølge malaysiske efterforskere har de vietnamesiske myndigheder ikke bekræftet nogen fund af vragdele fra det forsvundne fly.

Mandag har Vietnam sendt helikoptere og skibe ud til et område, hvor man med fly har spottet en "gul genstand", der kan være en redningsflåde fra flyet.

Efterforskere kan fortsat ikke afskrive, at det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines kan være blevet kapret.

- Flykapring er ikke udelukket, vi undersøger alle muligheder for flyets forsvinden, lyder det fra chefen for den malaysiske efterforskning.

- Vi er stadig forundrede, siger efterforskningschefen.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at flyet er "faldet fra hinanden" oppe i luften.

34 fly og 40 skibe har de seneste døgn søgt i havet ved Vietnam, hvor flyet menes at være styrtet ned, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

I weekenden blev der også spottet oliepøle i havet. Malaysiske myndigheder oplyser, at laboratorietest mandag eftermiddag kan give et svar på, om olien stammer fra det savnede fly, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Dagens Gossip