Malaysiske efterforskere: Flykapring er ikke udelukket

Efterforskere kan fortsat ikke afskrive, at det forsvundne passagerfly fra Malaysia Airlines kan være blevet kapret.

- Flykapring er ikke udelukket, vi undersøger alle muligheder for flyets forsvinden, lyder det fra chefen for den malaysiske efterforskning.

Over to døgn efter at et Boeing 777-fly forsvandt fra radaren over havet ved Vietnam, er der forsat intet spor efter flyet eller de 239 mennesker om bord.

Ifølge malaysiske efterforskere har de vietnamesiske myndigheder ikke bekræftet nogen fund af vragdele fra det forsvundne fly.

- Vi er stadig forundrede, siger efterforskningschefen.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at flyet er "faldet fra hinanden" oppe i luften.

Søndag aften lød det, at et fly fra det vietnamesiske luftvåben havde spottet vragdele, der kunne stamme fra passagerflyet, der forsvandt fredag aften dansk tid. Men der er altså endnu ikke fundet spor efter den store maskine.

34 fly og 40 skibe har de seneste døgn søgt i havet ved Vietnam, hvor flyet menes at være styrtet ned, da det var på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

I weekenden blev der også spottet oliepøle i havet. Malaysiske myndigheder oplyser, at laboratorietest mandag eftermiddag kan give et svar på, om olien stammer fra det savnede fly, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip