Malcolm Xs barnebarn dræbt i Mexico

Malcolm Shabazz blev ifølge flere ubekræftede rapporter i amerikanske medier dræbt under et røveri onsdag aften lokal tid. En talskvinde for familien Shabazz bekræfter dødsfaldet og varsler en officiel udtalelse fra familien.

Den dræbte mand, der var søn af Malcolm Xs datter Qubilah Shabazz, havde levet et turbulent liv. Som 12-årig blev han i 1997 sendt i ungdomsfængsel for at sætte ild til sin mormors lejlighed. Betty Shabazz, Malcolm Xs enke, blev forbrændt over det meste af kroppen og døde fire uger efter branden.

Malcolm Shabazz boede hos sin mormor, fordi hans mor var i psykiatrisk behandling efter at have deltaget i et komplot om at myrde lederen af den islamiske organisation Nation of Islam, som mistænkes for at stå bag attentatet på Malcolm X i 1965.

Efter fire år i ungdomsfængslet blev Malcolm Shabazz løsladt, men fortsatte med at leve på kant med loven. Han blev medlem af en frygtet gadebande og fik blandt andet en længere fængselsstraf for røveriforsøg.

Efter sin seneste løsladelse var borgerrettighedsforkæmperens barnebarn fortsat i myndighedernes søgelys. I februar i år meddelte den iranske nyhedskanal Press TV, at Malcolm Shabazz var blevet anholdt af FBI, da han forsøgte at rejse til Iran for at deltage i en filmfestival. Ifølge hans familie havde anholdelsen imidlertid intet med Iran at gøre.

Ifølge Shabazz’ personlige blog rejste han rundt i verden og holdt taler om de udfordringer, der møder hans generation. Han skulle også være i færd med at skrive to bøger.

Nyhedssiden Talking Points Memo oplyser fredag, at Malcolm Shabazz ved sin død var i Mexico for at mødes med en fagforeningsleder, der for nylig var blevet deporteret fra USA.

Dagens Gossip