Maler satte ild til atomubåd for at få tidligere fri

Den 25-årige maler, Casey James Fury, fortryder formentlig, at han overhovedet kom på arbejde en dag i maj måned i fjor. Nu skal han 17 år i fængsel.

Casey James Fury satte ild til nogle klude om bord på den amerikanske ubåd USS Miami, fordi han ville have fri. Syv personer kom til skade i branden, og der var skader for 2,5 milliarder kroner.

Den unge mand fortalte i retten, at han ville hjem, fordi han havde fået et angstanfald. Derfor satte han ild til kludene med en lighter. Casey James Fury havde ikke regnet med, at det ville skabe så omfattende skader.

Kludene efterlod han på en køjeseng, og der gik ikke længe, før USS Miami stod i flammer.

Mere end hundrede brandfolk kæmpede i 12 timer med at få flammerne under kontrol.

- Den bedste måde at beskrive det på er, at det er som at slukke ilden i en brændeovn, mens du kravler ned gennem skorstenen, sagde brandmand Erik Hardy i retten. Han er en af syv personer, der kom til skade under branden. Han fik ødelagt sin ryg og skulder.

Men sagen stopper ikke her.

Tre uger efter den påsatte brand på USS Miami startede Casey James Fury endnu en brand. Denne gang på kajen tæt ved ubåden. Her skete der ingen alvorlige skader.

Men i retten brugte han samme undskyldning: Et angstanfald.

- Jeg er virkelig ked af, hvad jeg har gjort.

Under den første brand nåede flammerne ikke atomreaktoren. Men kahytterne, broen og torpedorummene blev smadret af ilden.

Man regner med at USS Miami er klar til brug igen engang i 2015, oplyser den amerikanske flåde.

Nyheder fra København

Her finder du seneste nyheder fra København og omegn. Vi opdaterer dagligt med breaking nyt og spændende oplevelser i hovedstaden.

Dagens Gossip