Malin om jobbet i hjemmeplejen: 'Vi slider som dyr'

Malin Åkerström har vakt opsigt i Sverige, efter hun skrev et indlæg på Facebook, hvor hun beskrev, hvordan en almindelig dag i hjemmeplejen ser ud - med enormt stress og en stor arbejdsbyrde fra start til slut.

Hun har haft jobbet i hjemmeplejen som sommerjob, og hun er rystet over, hvor hurtigt der skal løbes, hvis tingene skal nås. 

- Ok! Sådan ser man ud efter en sommer i hjemmeplejen. Farvel modbydelige stress, farvel mindst 13 ærinder på en dag. Farvel brusebad, rengøring og tøjvask hver dag.

Farvel rengøring i en 5-værelses lejlighed på 40 minutter, farvel frygt for ikke at kunne nå alt det, der står i tidsplanen, farvel frygt for at komme for sent til den næste pensionist, farvel til at skulle gå ligeså hurtigt, som hvis jeg skulle forsøge at nå et tog mellem 7.30 og 16.15, skriver Malin Åkerström i indledningen på sit opslag, der er delt af over 23.000 personer. 

Malin arbejdede tidligere 10 år i hjemmeplejen, men skiftede kurs og blev underviser i billedekunst. Det er hun glad for i dag. 

- Farvel angsten over den manglende tid til at tale med den ældre, når opgaverne er udført, farvel meget mere, som jeg ikke  orker at kmme på. Jeg sidder bare og stirrer ligefrem uden tanke. 

- Men. Farvel til alle mine vidunderligere kollegaer. Det er dem, der har det vigtigste job. Det er jer, der tager hånd om de ældre for en lorteløn og med disse modbydelige arbejdsforhold. Jer der stresser før arbejdsdagen, bare så i så i ikke skal gøre det i arbejdstiden. Farvel mine idoler, jer der burde have den højeste fucking løn!!

- Jeg er så vred , og jeg er så glad for, at jeg nu kan hvile og græde ud. Og så skla jeg kæmpe for bedre forhold for de ansatte i hjemmeplejen. 

Kampen er kun lige begyndt. 

 

Dagens Gossip