Malmö hjemfører det svenske fodboldmesterskab

28/10/2013

En spilledag før sæsonens afslutning kan Malmö FF kalde sig svenske fodboldmestre 2013.

Skåningerne vandt mandag aften med 2-0 på udebane over de nu detroniserede mestre Elfsborg, og dermed står det klart, at den nærmeste forfølger i Allsvenskan, Stockholm-klubben AIK, ikke længere kan nå op til Malmö.

Guillermo Molins stod for begge de gyldne scoringer i en kamp, hvor der kun i første halvleg var tvivl om udfaldet.

Først sendte han mod slutningen af første omgang fornemt og stenhårdt bolden ind ved nærmeste stolpe bag Elfsborgs danske målmand Kevin Stuhr Ellegaard.

Med 20 minutter igen afgjorde Molins så det svenske fodboldmesterskab, da han helt cool løftede bolden over Ellegaard og ind i netmaskerne.

Et spagfærdigt hjemmehold, der også havde Mikkel Beckmann med i den første time, formåede ikke at svare igen, og dermed kunne træner Rikard Norlings mænd sætte festen i gang, da dommeren fløjtede kampen af.

Det er 17. gang, Malmö FF vinder det svenske mesterskab. Det skete senest i 2010. Klubben vil få overrakt mesterskabspokalen i forbindelse med sæsonens sidste kamp i næste weekend, hvor Malmö møder Syrianska på hjemmebane.