Malmø er klar til at tage imod flygtninge

Svenske myndigheder står søndag aften klar til at tage imod de flygtninge, der søger via Danmark videre til Sverige, skriver svenske medier.

I Malmø har Migrationsverket, som er den svenske udlændingestyrelse, indsat et særligt beredskab for at tage imod de flygtninge, der ventes at komme i løbet af aftenen og natten.

Ud på aftenen søndag var omkring 70 mennesker blevet registreret, skriver nyhedsbureauet TT.

- Vi har bemandet for at kunne sørge for dem og har skaffet 300 indkvarteringssteder til dem, hvis der skulle blive behov for det, siger Fredrik Bengtsson, der er pressechef hos Migrationsverket.

- Det er, hvad vi kan gøre i første omgang. Skulle der blive brug for flere pladser, løser vi også det, siger han til Expressen.

Migrationsverket regner med, at endnu flere flygtninge er på vej til Sverige via Tyskland og Danmark.

Svensk politi vurderer, at de fleste af de flygtninge, der rejser ind i Danmark, ønsker at komme videre til Sverige, skriver Jyllands-Posten mandag.

- Danmark er et transitland, som Ungarn er et transitland. Visse lande står ikke specielt højt på ønskelisten, mens Sverige og Tyskland er populære lande at søge asyl i, siger Leif Fransson, kommissær i grænsepolitiet i Region Syd, til avisen.

Svensk politi har søndag aften kontakt til både danske og tyske kolleger og er informeret om situationen i Danmark, hvor over 300 flygtninge og migranter ankom med færge fra Puttgarden til Rødby samt med tog over landegrænsen ved Padborg.

- Vi har fået information, men det foranlediger ingen indsatser fra os. De har ret til at søge asyl hos Migrationsverket, siger Nils Norling, der er pressetalsmand for svensk politis Region Syd, til TT.

I modsætning til Danmark oplever både Sverige og Norge i øjeblikket en stigning i antallet af asylansøgere, som ikke er set højere siden Balkan-krigene i første del af 1990'erne.

/ritzau/

Dagens Gossip