Malmøskytten idømt livstid - igen

Landsretten i Sverige idømmer Peter Mangs, bedre kendt som Malmøskytten, livsvarigt fængsel for to drab og otte drabsforsøg. Det er samme dom, men tre drabsforsøg flere, end i byretten.

- Enhver anden straf end fængsel på livstid kan ikke komme i betragtning, skriver landsretten i dommen.

I skyldsspørgsmålet gør landsretten "stort set de samme vurderinger som byretten", lyder det.

Men en af de hændelser, hvor landsretten alligevel kommer til en anden konklusion end byretten, er skudattentatet mod tre mænd udenfor badehuset Aqvakul i sommeren 2010.

Her mente byretten, at skuddene ikke var affyret med henblik på at dræbe og dømte Mangs for forsøg på groft overfald mod to af mændene. Det ændrede landsretten til mordforsøg mod alle tre mænd.

Peter Mangs har hele tiden nægtet sig skyldig i sagen og krævet at blive frifundet. Det var derfor ventet, at han efter byrettens dom i november 2012 ville anke til landsretten.

Det eneste Mangs har erkendt er et par tilfælde af hærværk, idet han har indrømmet at have skudt på nogle skilte og andet inventar i Malmø.

Peter Mangs spredte gennem en årelang periode skræk og rædsel i Malmø med en række skudattentater. Næsten alle ofre havde indvandrerbaggrund, og anklagemyndigheden mener, at der lå et racistisk motiv bag forbrydelserne.

Han blev anholdt i november 2010. På daværende tidspunkt havde han fået tilnavnet "Malmøskytten".

Mangs var oprindelig tiltalt for drab på tre og 13 drabsforsøg, men anklagen blev siden indsnævret.

Sagen mod Mangs har i vid udstrækning bygget på retsmedicinske beviser fra blandt andet geværløb og patronhylstre. Men der er hverken dna eller fingeraftryk, der forbinder Mangs til nogen af gerningsstederne.

Et faktum Mangs advokat har været omhyggelig med at påpege.

Men flere vidner har under retssagen fortalt, at Mangs har fortalt dem om de mord, han har begået. Sådanne "tilståelser" fra Mangs har han angiveligt givet til to af sine bekendte og en psykolog i fængslet.

/ritzau/TT

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip