Malmros laver film om sit livs tragedie

Denne gang er omdrejningspunktet dog hverken mobning, spirende seksualitet eller pubertetens kærestesorger. Ifølge Filmmagasinet Ekko har Malmros valgt at filmatisere en af de mest tragiske hændelser i sit liv, nemlig da han og hans kone i 1984 mistede deres eneste barn.

I en mail til magasinet bekræfter instruktøren, at filmen med titlen »Sorg og glæde« skal handle om den hidtil hemmeligholdte episode.

»Jeg vil fortsat ikke lade mig interviewe, men kan dog fortælle, at den omhandler den tragedie, der i 1984 ramte min kone og mig, da min kone i en psykose dræbte vores ni måneder gamle datter,« skriver Nils Malmros.

Tragedien blev ifølge Ekko omtalt i notitser i både BT og Ekstra Bladet, men ingen af aviserne eller andre medier oplyste famliens navn. Det har Malmros sat pris på.

»Den gang for knap 30 år siden udviste pressen diskretion, og jeg har følt, at det også har været tilfældet under optagelsen af min nye film,« skriver instruktøren i sin mail.

»I mit tidligere statement har jeg udtalt, at »Sorg og glæde« handler om at nå frem til den gensidige og modne kærlighed gennem den største sorg og glæde i livet. Det kan lyde stort, men jeg føler, at jeg har dækning for ordene,« skriver han.

Filmen får premiere 14. november, skriver Ekko.

Dagens Gossip