Maltesisk politi: Dansk kvinde blev dræbt på Gozo

Skrevet af admin

11/08/2015

Dagens topnyheder

Den 71-årige danske kvinde Vera Holm, der 26. juli blev fundet død på den maltesiske ø Gozo, er blevet stranguleret til døde, oplyser maltesisk politi til Ritzau.

Politiet har indtil nu betragtet sagen som et "mistænkeligt dødsfald", men kan nu konstatere, at der efter alt at dømme er tale om en forbrydelse.

- Patologerne har i dag bekræftet, at dødsårsagen er kvælning, siger en talskvinde fra politiet til Ritzau.

Politiet oplyser endvidere, at sagen nu er overdraget til drabsafdelingen.

- Efterforskningen er i fuld gang, og vi opfordrer alle, der har information om sagen, til at henvende sig, lyder det fra talskvinden.

Endnu er det ikke lykkedes politiet at finde frem til gerningsmanden.

- Jeg er ikke efterforsker på sagen, men så vidt jeg ved, er der heller ingen mistænkte, siger talskvinden.

Liget af Vera Holm blev fundet 26. juli af en hundelufter, som straks kontaktede politiet. Den danske kvinde var nøgen og lå med hovedet nedad i en vandpøl.

På en pressekonference dagen efter oplyste politiet ifølge det lokale medie tvm.com.mt, at kvinden havde skader i hovedet og på brystet, men at det ikke umiddelbart var lykkedes at fastslå dødsårsagen ved en obduktion.

Ifølge tvm.com.mt mener politiet, at kvinden blev dræbt, da hun gjorde modstand under et røveri. Det bestyrkes af, at hendes håndtaske med 300 euro, hendes iPhone og hendes pas er forsvundet.

Den 71-årige kvinde kom til Malta 19. juli og skulle være rejst hjem den dag, hun blev dræbt.

Hun var på ferie med en del af sin familie, blandt andet sin svigersøn og hans bror.

/ritzau/