Mamma Mia! Forskere har en god nyhed: Pasta gør dig slankere

Vi har i årevis fået at vide, at vi skal holde os fra pasta, hvis vi til gengæld vil holde på figuren og undgå de overflødige kilo.

Men nu peger en ny pil i en helt anden - og mere sjovere - retning for alle os pastaelskere. Det skriver The Sun.

Ny forsking har nemlig konkluderet, at pasta rent faktisk er godt for din taljevidde, og selvom undersøgelserne stammer fra Italien – og dermed unægtelig må fremkalde en kende skepsis – så skulle den altså være god nok.

via GIPHY

Studierne, der fandt sted på Neuromed Instituttet i Pozzilli i Italien, har konkluderet, at der ikke er en klar forbindelse mellem indtagelse af pasta og overvægt – snarere tværtimod.

For i undersøgelserne fandt man frem til, at dem der regelmæssigt indtager pasta (vel og mærke i moderate mængder, desværre) har vist sig at have et lavere talje- og hoftemål i forhold til dem, der ikke spiser pasta.

Årsagen hertil skyldtes, at dem der i undersøgelsen regelmæssigt indtog pasta, oftest gjorde det som del af en sund og varieret Middelhavs-diet. Dog så man også forbedrede taljemål hos dem, der ikke fulgte dieten lige så nøje, men bare nød at indtage pasta.

via GIPHY

Forskningsstudierne er blevet foretaget blandt mere end 23.000 personer fra to forskellige dele af Italien. Den mængde pasta de indtog, blev efterfølgnede opvejet mod deres BMI samt deres talje/hofte-mål, og konklusionen er altså, at vi bare skal spise løs, når der kommer pasta på bordet.

via GIPHY

- Vores data viser, at indtagelse af pasta bidrager til en sund BMI samt et lavere talje - og hoftemål. Vi taler om et grundlæggende element i det traditionelle Middelhavs-køkken, og der er ingen grund til at skære ned på det, forklarer Licia Lacoviello, der er én af forkserne bag de nye studier.

Om der er hold i den nye forskning, skal vi ikke gøre os kloge på, men her på redaktionen vælger vi alligevel at stole blindt på resultatet, mens vi river parmesanost, former kødboller og koger pasta. Al dente selvfølgelig. Buon appetito!

 

Dagens Gossip