Manchester City begyndte sæsonen med et brag

Det fortæller en del om Manchester Citys dominans, at Newcastle-målmand Tim Krul var blandt banens bedste. Især fordi den hollandske handskemand måtte se netmaskerne blafre fire gange, da City foldede sig flot og fascinerende ud.

Men det kunne have været værre for Newcastle. Meget værre. Hvis altså ikke Tim Krul var blevet spillet rygende varm og havde præsteret pragtredninger på stribe.

Manchester City åbnede sæsonen med en helt anden autoritet end de sluttede af med i foråret. Og det er svært ikke at tilskrive det flydende, direkte og hurtige kombinationsspil holdets nye træner Manuel Pellegrini.

Den argentinske træners troserklæring har været at få de mange sammenbragte stjerner og nyindkøb på Citys hold til at fungere bedre kollektivt end under Roberto Mancini i den forgangne sæson. Og selv om Newcastle notorisk er i en elendig forfatning på Ethiad Stadium, viste gæsterne sig da også at have svært ved at holde bolden i egne rækker mere end fem sekunder ad gangen.

Efter at have spenderet 800 mio. kr. på sommerens transfermarked, var det gamle kendinge, der viste vejen hos City. 

David Silva dirigerede en ripost ind med hovedet allerede efter seks minutter, Aguero doblede scoringen et kvarters tid senere. Og da Steven Taylor - den ene af to engelske markspillere på banen - forløb sig med en tåbelighed rettet mod den lille argentiner med direkte rødt kort til følge, var trafikken mod Tim Krul og Newcastle-målet så meget desto mere ensrettet.

Yaya Touré listede et direkte frispark op i krogen og indskiftede Nasri sørgede for en 4-0 sejr, som sagtens kunne have været større, hvis Dzeko havde været mere effektiv og Krul knap så blændende i buret.  

Dagens Gossip