Manchester City får oprejsning med klar hjemmesejr

05/03/2016

Titelaspiranten Manchester City skulle ikke bruge lang tid på at komme sig over det klare nederlag til Liverpool tidligere på ugen.

Lørdag eftermiddag vandt City stensikkert med 4-0 over bundproppen Aston Villa, der til gengæld begynder at ligne et hold, der har opgivet ævred i den bedste række.

Gæsterne fra Birmingham stillede igen op uden den danske forsvarer Jores Okore, der var henvist til udskiftningsbænken, men heller ikke holdkammeraterne i Villas femmandsforsvar formåede at sætte proppen i.

Manchester City havde stort set bolden uafbrudt i de første 45 minutter, men et par store redninger af Brad Guzan sørgede for, at det var målløst ved pausen.

Det skulle dog snart ændre sig, for Aston Villas forsvar brød sammen, så snart spillerne var kommet på banen igen.

Yaya Toure og Sergio Agüero scorede til 1-0 og 2-0 inden for de første fem minutter, og da Agüero efter en times spil gjorde det til 3-0 efter flot sammenspil med David Silva, var Aston Villa for alvor på vej mod fjerde nederlag på stribe.

Raheem Sterling øgede til 4-0, da han stod helt fri ved bageste stolpe og kunne sparke en tværpasning i det tomme mål, mens Aston Villas vakkelvorne defensiv endnu engang var splittet ad.

Kort efter misbrugte Agüero et straffespark, og City-spillerne forbarmede sig over de hjælpeløse gæster i kampens sidste kvarter.

Med sejren kommer Manchester City op på 50 point, nu blot to point efter Arsenal, der er nummer tre og har spillet en kamp mere. Aston Villa har kun skrabet 16 point sammen på ligaens sidsteplads.

Også en anden traditionsklub Newcastle United er i alvorlige problemer i bunden. Manager Steve McClarens mænd led lørdag det fjerde nederlag i de seneste fem kampe, da holdet på hjemmebane tabte 1-3 til Bournemouth.

Newcastle er dumpet ned som næstsidst i Premier League.