Manchester City lider choknederlag til oprykker

14/03/2015

Selv uden at spille kom Chelsea lørdag et stort skridt nærmere det engelske mesterskab.

Førerholdets nærmeste rival til titlen, Manchester City, måtte i lørdagens sene kamp nemlig se sig slået af oprykkerholdet Burnley, der hjemme vandt 1-0.

Inden hjemmekampen lå Burnley placeret næstsidst i Premier League, men holdet vandt overraskende på en fremragende afslutning efter en times spil og har nu kun et point op til Sunderland på den rette side af nedrykningsstregen.

Manchester City sad massivt på spillet i stort set hele kampen, men skabte slet ikke store chancer derefter.

Det forsvarende mesterhold ramte ikke dagen spillemæssigt, og det var ikke ufortjent, at Burnley kunne hænge på i opgøret.

Efter 61 minutter satte hjemmeholdets George Boyd trumf på. Et frisparksindlæg blev headet ud af straffesparksfeltet, og en meter uden for feltet hamrede Boyd bolden i mål som et projektil.

City pressede for udligning, og Sergio Agüero burde have sørget for den, men hans hovedstød gik lige over mål 10 minutter før tid. Nærmere kom City ikke.

Med nederlaget har Manchester City stadig fem point op til Chelsea, der nu har spillet to kampe færre. London-klubben kan øge føringen hjemme mod Southampton søndag.

City risikerer endda at miste andenpladsen allerede i næste spillerunde, da Arsenal med lørdagens sejr kun er ét point efter på tredjepladsen.

Inden det igen går løs i Premier League, skal City på onsdag spille returkamp i Champions Leagues 1/8-finale mod FC Barcelona, der vandt den første kamp i Manchester med 2-1.