Manchester City taber nyt skridt i topstrid mod bundhold

12/03/2016

Titelbejleren Manchester City ligner ikke ligefrem et kommende mesterhold i England. I lørdagens Premier League-kamp på udebane mod bundholdet Norwich måtte City således nøjes med 0-0.

Dermed haler City ikke i høj nok grad ind på tre foranliggende klubber i Premier League. City har på fjerdepladsen 51 point for 29 kampe, hvilket er ni færre end Leicester på førstepladsen.

Favoritten viste i perioder stor angrebsiver, men kvaliteten i angrebsspillet efterlod meget tilbage at ønske, og på den baggrund var det ene point til Norwich fortjent.

City lagde modstanderen under pres fra start, men da hjemmeholdet fik taget toppen af det, udviklede første halvleg sig ganske jævnbyrdig.

Citys Sergio Agüero havde et par gode forsøg, og undervejs kunne City med rette føle sig snydt for et straffespark. Men mest nærgående var hjemmeholdets Patrick Bamford faktisk med et langskud på overliggeren.

Topholdet manglede generelt tempo i spillet og lignede langtfra et hold med gnist til at forfølge titelambitionen.

Gnisten fik mere glød fra begyndelsen af anden halvleg, hvor City angreb mere helhjertet. Men Norwich var godt organiseret og var ikke lige sådan at skabe store chancer mod.

Bundholdet fik færten af point og forsvarede dygtigt 0-0 hjem.

Oprykkeren kom dermed op på 25 point, hvilket dog stadig er lig med en plads under nedrykningsstregen som tredjesidst i tabellen.

Senere lørdag vandt Southampton 2-1 ude over Stoke, som havde den danske målmand Jakob Haugaard siddende på bænken i hele kampen.

Den italienske landsholdsangriber Graziano Pellè scorede begge mål for Southampton i første halvleg.

Også Bournemouth vandt en kneben sejr på et enkelt mål, da oprykkerne hjemme slog Swansea med 3-2.