Manchester City taber vigtigt skridt i topkampen

25/10/2014

Topholdet i Premier League, Chelsea, skal først søndag i kamp mod Manchester United, men allerede lørdag fik Chelsea en gave i topstriden.

Ligaens nummer to, Manchester City, dummede sig og tabte dyrebare point efter 1-2 på udebane mod West Ham.

Dermed kan den forsvarende mester miste andenpladsen og afstanden til Chelsea kan søndag vokse til otte point, hvis topholdet slår Manchester United.

Men også West Ham blander sig i toppen. Holdet har været en af sæsonens største positive overraskelser og lå nummer fire inden lørdagskampen.

Også i denne spillede London-holdet optimistisk, offensiv fodbold, og føringen på 1-0 ved pausen var helt fortjent.

I det 21. minut ofrede Enner Valencia sig så meget ved sit indlæg, at han havnede ude på tilskuerrækkerne, og inde foran målet sendte Morgan Amalfitano bolden i nettet.

West Ham kunne endda have udbygget føringen, men Manchester City var heller ikke uden chancer i den afvekslende og tempofyldte første halvleg.

Efter pausen lagde City et større pres, og heldet var med hjemmeholdet, da Citys Sergio Agüero sendte et forsøg på underkanten af overliggeren.

17 minutter før tid var det Yaya Tourés tur til at ramme overliggeren i forsøget på udligning, men i stedet øgede West Ham minuttet efter.

City-målmand Joe Hart kunne lige netop ikke holde Diafra Sakhos hovedstød ude af målet. Bolden sneg sig over stregen med få centimeter til 2-0.

Så skulle den sejr være hjemme, men bare to minutter senere reducerede David Silva, da han tog sagen i egen hånd og scorede med et følt spark fra kanten af feltet.

City pressede i den sidste del af kampen, men det lykkedes West Ham at holde hjem til den tredje ligasejr på stribe.