Manchester City topper efter ydmygelse af Tottenham

29/01/2014

Manchester City virker ustoppelig i Premier League. Onsdag blev det til den ottende sejr på stribe, og da Arsenal mistede point tirsdag, topper Manchester City nu Premier League.

Denne gang gik det ud over Tottenham med Christian Eriksen på banen. 5-1 lød cifrene på White Hart Lane i London.

City startede bedst i udekampen, og det var fortjent, at Sergio Agüero åbnede scoringen efter et kvarter. Han måtte siden udgå med en skade.

Efterfølgende havde de lyseblå flere muligheder, men Tottenham blomstrede også op. Den danske kreatør Christian Eriksen var tæt på at være arkitekten bag udligningen.

Han serverede et frispark perfekt ind i feltet, hvor Michael Dawson ekspederede bolden i mål. Men målet blev annulleret for offside.

Kort ind i anden halvleg skulle en diskutabel situation reelt afgøre kampen. Dommeren måtte konferere med sin ene linjedommer, inden han dømte straffespark og udviste Tottenhams Danny Rose for at have nedlagt Edin Dzeko i feltet.

Yaya Toure vekslede straffesparket til 2-0. Bare to minutter efter scorede Edin Dzeko til 3-0.

Tottenham fik dog lov til at pynte på stillingen. Christian Eriksen stod for oplægget, da Etienne Capoue reducerede til 1-3 efter en time.

Det bragte dog ikke spændingen tilbage. Stevan Jovetic øgede i stedet for City til 4-1, og Vincent Kompany til slutresultatet 5-1 kort før tid. Det var Tim Sherwoods første liganederlag som Tottenham-manager.

Aftenen blev kun bedre for City, da Chelsea blot fik 0-0 hjemme mod West Ham. Dermed har Manchester City 53 point, mens Arsenal og Chelsea har henholdsvis 52 og 50 point.