Manchester United giver van Gaal sparket

Så blev det officielt. Manchester United har fyret den hollandske manager Louis van Gaal.

Det oplyser klubben mandag aften på Twitter. En afløser vil snart blive udpeget, meddeler Manchester United.

- Han (Louis van Gaal, red.) har opført sig med stor professionalisme og værdighed i sin tid her, siger Manchester Uniteds næstformand, Ed Woodward.

- Han forlader os med den arv, at han har givet adskillige unge spillere selvtillid til at vise deres kvaliteter på det højeste niveau, siger næstformanden.

Rygterne har været der længe, og lørdag i kølvandet på Uniteds FA Cup-triumf meldte flere engelske medier ud, at van Gaal trods triumfen ville blive fyret i begyndelsen af denne uge.

De rygter holdt stik.

Mandag ankom van Gaal til træningsanlægget Carrington ledsaget af sin advokat.

Angiveligt er den tidligere Chelsea-manager José Mourinho kørt i stilling som afløser, men ifølge Sky Sports lander Mourinhos agent, Jorge Mendes, først i Manchester til forhandlinger tirsdag.

Louis van Gaal fik dermed kun to sæsoner i spidsen for den rødblusede Manchester-klub, hvor han tiltrådte efter sin tjans som hollandsk landstræner ved VM i 2014.

Efter en fjerdeplads og dermed Champions League-kvalifikation i sin første sæson måtte Manchester United i denne sæson nøjes med en femteplads.

Det betyder, at holdet i den kommende sæson skal spille i den langt mindre attraktive Europa League, og den skuffelse hos klubledelsen kunne en FA Cup-sejr altså ikke rette op på.

Van Gaal har tidligere stået i spidsen for klubber som Ajax, FC Barcelona, AZ Alkmaar og Bayern München samt det hollandske landshold.

/ritzau/

Dagens Gossip