Manchester United suspenderer dansk talentspejder

Skrevet af admin

15/01/2015

Mest læste i dag

En række stødende kommentarer på en privat Facebook-profil har bragt den danske scout Torben Aakjær i problemer i den engelske storklub Manchester United.

Ifølge BT og The Guardian har Uniteds ledelse efter et krisemøde onsdag valgt at suspendere danskeren med øjeblikkelig virkning.

Samtidig har klubben indledt en undersøgelse af Facebook-kommentarerne, der kan virke stødende og racistiske over for både østeuropæere og muslimer.

Det var de to aviser, der gjorde storklubben opmærksom på kommentarerne, som derefter blev afleveret i et dokument til Uniteds ledelse.

- Klubben har modtaget dokumentationen og har øjeblikkeligt indledt en undersøgelse af sagen. Klubben har suspenderet Hr. Aakjær med øjeblikkelig virkning, indtil undersøgelsen er afsluttet.

- Manchester United er en beskyttet organisation og vil ikke acceptere den slags opførsel, skriver en talsmand for klubben.

På Facebook har Aakjær blandt andet delt en artikel fra Ekstra Bladet med overskriften "DF vil smække Danmarks grænsebomme i".

Til overskriften skrev Torben Aakjær:

- Sådan! Og ekstra bemanding på alle ind og udgange, så alt det østeuropæiske skidt og lo.. kan holdes ude.

Talentspejderen har været på Manchester Uniteds lønningsliste i tre år.

Han bekræftede onsdag over for The Guardian, at kommentarerne stammer fra hans Facebook-profil, men afviser at have skrevet stødende eller racistiske bemærkninger.

Han hævder i stedet, at hans Facebook-profil må være blevet hacket af nogen, der ikke kan lide ham eller Manchester United.

/ritzau/