Mand anholdt for at affyre skud under Cannes-filmfestival

»Vagterne sprang over barriererne og fik ham lagt ned. Da politiet ankom, beordrede det alle til at løbe væk, fordi manden havde en granat i hånden,« fortæller vidnet Arthur Laiguesse til Reuters.

Politiet anholdt manden på stedet. Det viste sig, at han foruden startskudspistolen havde en falsk håndgranat og en kniv på sig.

»Det ser ud til at være en mentalt forstyrret mand,« fortæller en politikilde.

Da manden var blevet taget med af politiet, sagde showets producenter på den franske tv-kanal Canal+ til folkemængden, at programmet ville fortsætte.

»The show must go on,« lød det, hvorefter Christoph Waltz og Daniel Auteuil, som begge er en del af filmfestivalens dommerjury, genoptog interviewet.

Fredag var i det hele taget en dramatisk dag i Cannes, hvor tusindvis af skuespillere, instruktører, producere, journalister og fans i disse dage er samlet til verdens største filmfestival.

Således blev der natten til fredag stjålet juveler til en værdi af næsten seks millioner kroner fra et hotelværelse.

Smykkerne var bragt til Cannes for at blive udlånt til filmstjerner, som skulle bære dem på turen op ad den røde løber og ved de mange premierer og fester, skriver bt.dk.

De var alle fremstillet af Chopard, en schweizisk juveler, der også fremstiller statuetten De Gyldne Palmer, som er førsteprisen ved filmfestivalen.

Tyvene brød ind i en Chopard-ansats værelse på Hotel Novotel i centrum af Cannes. De brød pengeskabet på værelset op, og slap væk med smykkerne.

Dagens Gossip