Mand anholdt med kinesisk filmstjernes smykker i Rødbyhavn

Skrevet af admin

08/12/2015

Mest læste i dag

En 33-årig mand er kort efter midnat natten til tirsdag blevet anholdt ved færgelejet i Rødbyhavn på Lolland.

Han mistænkes for at stå bag tyveri af smykker, ure og kontanter for omkring fire millioner kroner.

Det oplyser Københavns Politi.

Effekterne tilhører den 37-årige kinesiske filmstjerne Tao Liu, der i disse dage befinder sig i København.

- Det lykkedes os at spore os frem til, at den mistænkte var på vej ud af landet, men heldigvis fik vi standset ham i forbindelse med en udrejsekontrol i Rødbyhavn, siger Henrik Vedel, central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Ritzau.

Der er tale om en 33-årig mand, som politiet ikke har et langt synderegister på, men som dog tidligere har været sigtet i en anden sag.

Af hensyn til efterforskningen ønsker politiet ikke at fortælle yderligere om mandens baggrund eller nationalitet. Det er også uvist, om politiet fortsat er på udkig efter andre mistænkte.

Det er ifølge politiet "godt benarbejde", der er årsag til, at manden blev anholdt med smykkerne på sig.

- Det er et samarbejde mellem Københavns Politis indbrudsgruppe og grænsekontrollen ved Rødbyhavn, der har ført til anholdelsen, som fandt sted 00.45, siger Henrik Vedel.

Den 33-årige mand fremstilles tirsdag i grundlovsforhør i Dommervagten. Han sigtes for groft tyveri, oplyser Københavns Politi.

Tao Liu, der blandt andet har været med i storfilmen "The Last Concubine", er på besøg i Danmark som led i et reklamefremstød for den danske skofabrikant Ecco.

Hun skrev mandag på det sociale medie Weibo, at hun havde været udsat for et tyveri fra sit pengeskab på First Hotel Kong Frederik i København.

- Pengeskabet i mit værelse og alt indeni blev simpelthen stjålet. Indeni var der smykker og ure til en værdi af fire millioner (yuan, cirka 4,31 millioner danske kroner, red.) og nogle kontanter. Hele pengeskabet blev stjålet. Dette er forfærdeligt, skrev hun ifølge tv2.dk.

Men nu kan hun se frem til et glædeligt besøg fra Københavns Politi.

- Nu skal vi selvfølgelig have underrettet den forurettede. Men det, der sker nu, er, at vi skal have efterforsket sagen noget mere, siger Henrik Vedel.

Politiet har ikke oplyst, om manden var i besiddelse af samtlige af de stjålne effekter, da han forsøgte at rejse ud af landet.

/ritzau/