Mand anholdt for nytårsdrab - kvinde blev kvalt og brændt

Skrevet af admin

07/01/2016

Dagens topnyheder

Politiet har anholdt og sigtet en 47-årig mand fra Herning for at have kvalt en 54-årig kvinde, der 1. januar blev fundet død efter en brand nær Videbæk.

Det er politiets vurdering, at den anholdte dræbte kvinden, og at han derefter satte ild til hendes hus.

- Vi har efterforsket sagen intenst de seneste dage, og onsdag førte det til, at vi kunne anholde en mand fra Herning, siger politikommissær Jørgen Lauritsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han ønsker ikke at fortælle, hvordan den 47-årige forholder sig til sigtelsen. Relationen mellem den dræbte og den anholdte ønsker han ligeledes at holde for sig selv.

Det nye år var blot få minutter gammelt, da der blev slået alarm om branden i kvindens hus i Nr. Vium sydvest for Herning.

Blandt andet fordi der holdt en bil i husets garage, frygtede politiet, at kvinden var hjemme. Da ilden var slukket, viste frygten sig at være begrundet.

- Hendes lig blev fundet liggende i asken, og efterfølgende har obduktionen vist, at hun er blevet kvalt, siger Jørgen Lauritsen.

Torsdag klokken 14 bliver den anholdte fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Herning. Her vil anklageren bede dommeren om at lukke dørene for offentligheden.

Den dræbte boede alene i huset på Karlsmosevej 7, der ligger langt ude på landet omkranset af marker og bakker.

Til BT fortæller de få naboer, der er, at den dræbte levede et stille liv for sig selv.

Hendes store passion var mohairgarn, en særlig fin slags garn, der klippes af mohair-geder.

Ifølge en nabo opdrættede kvinden selv de krølhårede geder og solgte garnet fra sit hus.

/ritzau/