Mand anklager muslimsk kvinde for at ville bombe toget - men så gør medpassagererne dette

Em muslimsk britisk kvinde har trådt frem for at takke sin medpassagerer, efter hun blev udsat for et racistisk overgreb i metroen.  

23-årige Ruhi Rehman fra Newcastle var passager i metroen, da en mand kom op til hende og bad hende om at forlade toget. Årsagen var, at han mente, hun ville plante en bombe i metroen, og at det ikke var hendes land, men hans. 

 Ruhi Rehman sad stille med sin søster og forsøgte at ignorere ham, men manden ville ikke lade dem være i fred og blev ved med at chikanere hende og søsteren. 

En del af medpassagererne var fodboldfans, og de havde med foragt overværet optrinnet. De omringede manden og bad ham om at forlade toget, hvilket han nægtede. 

De så derfor ingen anden udvej end at tvinge ham ud af vognen, hvilket fik folk til at klappe, mens de råbte skældsord efter ham. 

- Det var den sande 'Geordie' (regionen i England red.) ånd, der viste sig, siger Ruhi Rehman, ifølge Metro.

- Han sagde ting som 'det her er mit land', men min søster prøvede at forklare ham, at vi er født i England, og det også er vores land. Det var der, de andre passagerer greb ind og fortalte ham, at han skulle lade os være i fred, forklare hun.

Her efter spurgte han, om de andre passagerer ville have, at de muslimske piger skulle bombe toget, og der fik han at vide, han skulle stå af toget på næste station. 

- Der var ikke noget vold, de forklarede ham bare, at han skulle forlade vognen, siger Ruhi Rehman til Metro. 

Hun erkender, at hun har været lidt paranoid efter angrebene i Paris, som hun har frygtet skulle føre til anti-muslimske hadforbrydelser. Men oplevelsen i metroen har gjort hende mere sikker. 

Hun føler sig nu optimistisk og håbefuld. 

Episoden har fået selskabet bag metroen til at bede vidner om at stå frem, så den aggressive mand kan blive straffet. 

- Vores passagerers sikkerhed er det vigtigste. Og jeg kan forsikre alle om, at hændelser som disse er sjældne på metroen, og de vil ikke blive tolereret, siger Sharon Kelly fra DB Regio Tyne and Wear.

Politiet bekræfter, at de har indledt en efterforskning på sagen. 

 

Dagens Gossip