Mand bag drab i biograf i Lousiana var psykisk ustabil

Politiet i den amerikanske delstat Louisiana siger, at en 59-årig mand, der sent torsdag skød og dræbte mindst to personer i en biograf og sårede ni andre, tidligere har været indlagt på et psykiatrisk hospital.

John R. Houser, som har et skrøbeligt forhold til sin familie, og som har skrevet lange, kritiske breve til forskellige myndighederne åbnede ild 20 minutter inde i en filmkomedie, og skabte panik omkring sig. En kvinde udløste en brandalarm.

Houser vendte sin pistol mod sig selv, efter han havde ramt 11 personer med skud.

- Det er et normal biografteater i en normal by. Det er blot en del af det almindelige USA. Det er blot en understregning af, at disse meningsløse voldshandlinger kan ske alle steder, siger den republikanske guvernør, Bobby Jindal, som er præsidentkandidat.

Houser købte sin pistol legalt i en pantelånerbutik i Alabama i 2014, siger politiet.

Det var muligt, selv om han tidligere har været psykiatrisk patient og har været anmeldt for vold i hjemmet og for ildspåsættelse i et fængsel.

- Houser handlede alene og havde planlagt angrebet på forhånd, siger politiet, som mener, at den 59-årige også havde planlagt en flugt fra stedet, da en flugtbil stod klar uden for biografen.

Men da politifolk omringede biografen valgte han at tage sit eget liv.

Skyderiet kommer efter en række af skudmassakrer i USA - blandt andet i delstaten Tennessee, hvor fem soldater for nylig blev dræbt af en 24-årig mand. Kort forinden var ni afroamerikanere blevet skudt og dræbt i en kirke i South Carolina.

Præsident Barack Obama har i et interview med BBC sagt, at den største frustration i hans præsidentperiode har været de mislykkede forsøg på at få en ny våbenlov igennem Kongressen.

I år er der blevet registreret over 200 skyderier i USA.

En retssag i forbindelse med en lignende tragedie er ved at nå sin slutning. Den sag drejer sig om den 27-årige James Holmes, der er kendt skyldig i drab på 12 personer, han skød i en biograf i Aurora i 2012.

Foruden de 12 dræbte blev 70 andre såret, da Holmes skød omkring sig i biografen, der viste den dengang nye Batman-film "The Dark Knight Rises".

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip