Mand blev genoplivet under Prince-koncert til Smukfest

»Det var helt mørkt, og der var ustyrligt mange mennesker. Da Prince havde spillet en halv times tid, var der en ung fyr, lige foran mig, der faldt om midt i menneskemængden. Han holdt op med at trække vejret. Jeg og en anden sygeplejerske, som tilfældigt stod i nærheden, gik straks i gang med at give førstehjælp til manden,« siger Vibeke Andersen, som er sygeplejerske og fra Aarhus, til politiken.dk.

Festivalen har bekræftet over for netavisen, at der blev slået alarm ved en episode onsdag, og at der blev rekvireret hjælp til en mand, som var besvimet. Båreholdet kom først frem til det sted, hvor manden var faldet om, efter 45 minutter.

»Jeg og den anden sygeplejerske gav manden hjertemassage og luftindblæsninger. Der gik et par minutter, før han trak vejret igen. Han var fuldstændig bleg i ansigtet og havde blå læber. Det var ikke rart. Det var bælgravende mørkt og umuligt at komme frem og tilbage. Folk stod og prøvede at skubbe mig væk, mens jeg gav manden hjertemassage«, siger sygeplejersken, som fortæller, at mandens venner trak ham med væk, da han vågnede op, trods sygeplejerskernes protester.

Festivalen har efter Prince-koncerten mødt kritik af den manglende sikkerhed, hvilket Smukfest har afvist.

»Vi kunne slukke al lyset på pladsen, og vi ville stadig kunne finde frem til folk. Vi kan rykke ud på et splitsekund, og folk kan være helt trygge i den her skov,« sagde René Mandrich, chef for de 2.700 professionelle, gule vagter, man havde ansat til at gå rundt i bøgeskoven og holde opsyn, i sidste uge til politiken.dk.

Dagens Gossip