Mand bortførte sine børn i 2004: Nu er han fængslet

Skrevet af admin

05/02/2015

Dagens topnyheder

Efter 11 års efterlysning dukkede en 50-årig mand tirsdag pludselig op i Københavns Lufthavn.

Helt tilbage i 2004 bortførte han sine fire børn og bragte dem til Mellemøsten, men først nu kan han altså se frem til at få sin straf.

Ifølge Ekstra Bladet blev manden onsdag varetægtsfængslet i fire uger af en dommer i Københavns Dommervagt, sigtet for langvarig frihedsberøvelse af sine børn, tre piger og en dreng, og for at have unddraget moren forældremyndigheden.

Allerede i 2013 lykkedes det de tre piger at flygte ind på den danske ambassade i Damaskus, Syriens hovedstad, hvorefter de blev bragt tilbage til Danmark og forenet med deres mor.

De danske myndigheder ved imidlertid ikke, hvor det ældste barn, den i dag 22-årige søn, befinder sig.

- Den 22-årige er angiveligt i Syrien, men vi ved det ikke, siger efterforskningsleder ved Københavns Politi Hans Erik Raben til Ekstra Bladet.

Den 50-årige mand, der stammer fra Libanon, men er dansk statsborger, blev anholdt, da han tirsdag formiddag landede i Danmark med et fly fra Tyrkiet.

Han havde fået et nyt pas på den danske repræsentation i Istanbul, fordi han ville til Danmark med sin nye hustru. Men politiets efterlysning af ham var stadig effektiv, så betjente ventede på ham, da flyet landede, skriver Ekstra Bladet.

I 2004 tog manden på ferie med sine børn i Mellemøsten, men moren fik hurtigt mistanke om, at noget var galt.

Herefter sigtede politiet manden for bortførelse, han blev fængslet in absentia, og moren blev tildelt forældremyndigheden over børnene.

/ritzau/