Mand dømt for at syne 85 biler - uden at tjekke dem

Det er Retten i Glostrup, der har dømt en synsmand for at misbruge sin stilling til at synsgodkende 85 biler uden at have synet dem, fordi han blot udfyldte synsrapporterne.

Den 36-årige mand er uddannet og teknisk ansvarlig synsmand, og han blev torsdag frakendt retten til at udøve synsvirksomhed i tre år, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Manden blev desuden idømt seks måneders betinget fængsel med to års prøvetid for at have misbrugt sin stilling som synsmand til at udfærdige urigtige synsrapporter på 85 biler, som skulle synes.

Som synsmand foretog han nemlig aldrig et egentlig syn af bilerne, men han indsendte i stedet de urigtige oplysninger fra synsvirksomheden til Trafikstyrelsen, så bilerne på papiret var godkendte til syn.

Det opdagede de to synsvirksomheder, hvor han havde arbejdet. De indberettede det til Trafikstyrelsen, som derefter politianmeldte sagen til Københavns Vestegns Politi.

Efterforskningen afslørede, at synsmanden havde misbrugt sin særlige stilling over fire måneder i 2010.

Her var han sygemeldt fra en synsvirksomhed men arbejdede samtidig videre i en anden.

-  Retten lagde vægt på, at der var tale om mange biler, at det var systematisk og sket over en længere periode, siger anklager Lars Lindkær Jensen.

Han blev desuden dømt for at besidde en rusten, uvirksom pistol og en mængde dopingmidler fundet på hans bopæl under efterforskningen.

Han var ikke tidligere dømt, erkendte sig delvis skyldig og modtog dommen.

Dagens Gossip