Mand dør i detentionen natten til juleaftensdag

Skrevet af admin

24/12/2015

Dagens topnyheder

En mand er natten til torsdag afgået ved døden i detentionen i Helsingør.

Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) til Ritzau.

- Vi bliver klokken 03.59 kontaktet af Nordsjællands Politi, som fortæller, at en person er afgået ved døden klokken 03.53, siger specialkonsulent i DUP Morten Dahm-Hansen til Ritzau.

- Fra Nordsjællands Politi har vi fået oplyst, at man opdagede, at manden holdt op med at trække vejret. Man iværksatte straks førstehjælp og tilkaldte ambulance og læge, fortsætter han.

DUP skal nu - som altid når personer dør i politiets varetægt - undersøge de nærmere omstændigheder ved dødsfaldet.

- Det er rutine i den slags sager, og det betyder ikke, at man mener, at der er gjort noget forkert, understreger Morten Dahm-Hansen.

Dødsfaldet er det andet på to dage, som DUP undersøger.

Tirsdag formiddag døde en 74-årig mand i en patruljevogn, efter at han havde været involveret i et trafikuheld på Høbjergvej i Helsinge.

Der var tale om et solouheld, og den 74-årige blev efterfølgende tilset af ambulancefolk, der vurderede, at han ikke var kommet alvorligt til skade.

- Det var, da manden kort efter sad i politiets patruljevogn, at han afgik ved døden, sagde Morten Dahm-Hansen tirsdag til Ritzau.

Når DUP har undersøgt samtlige omstændigheder ved dødsfaldene til bunds, sender efterforskerne en juridisk redegørelse til statsadvokaten.

Det er så statsadvokaten, der tager stilling til, om en eller flere af sagerne skal have et retligt efterspil.

/ritzau/