Mand dræbt af politiskud: Politi skød flere gange end oplyst

De to politibetjente, som natten til fredag i sidste uge afgav dræbende skud mod en 48-årig mand i Slagelse, siger, at de skød tre gange.

Men nu viser det sig, at der blev fundet i alt fire projektiler nær værtshuset The Old Irish Pub midt i Slagelse, hvor skyderiet fandt sted. Det skriver tv2.dk.

Betjenes forsvarsadvokat, Torben Koch, bekræfter fundet af ét projektil mere end hidtil oplyst.

- De finder fire projektiler. Det betyder formentlig, at der er afgivet fire skud, siger han til tv2.dk, der også har talt med flere vidner, som hævder at have hørt fire skud.

Den 48-årige mand døde søndag som følge af sine kvæstelser.

Betjentene og vidner har forklaret, at den 48-årige nægtede at smide en cirka 30 centimeter stor kniv fra sig, da de råbte til ham. Kort forinden havde han stukket ud efter en yngre dørmand.

Derfor affyrede de først et varselsskud og efterfølgende skud mod manden.

Torben Koch finder det imidlertid ikke bekymrende, at de to betjente ikke har redegjort mere nøjagtigt for situationen, men henviser til, at de har været i en spændt situation, hvor hukommelsen kan svigte.

Mandag sagde advokaten til Ritzau, at han ikke frygter eventuelle sigtelser mod de to politimænd.

- Begge betjente har trukket tjenestepistolen, men manden er stadig truende med kniven og gør udfald, efter at varselsskuddet er afgivet. Så beslutter den ene betjent at skyde, fordi situationen er livsfarlig, sagde Torben Koch.

Han henviste i øvrigt til, at situationens alvor blev understreget ved, at manden blev sigtet for drabsforsøg i et grundlovsforhør, inden han døde.

/ritzau/

Dagens Gossip