Mand får 12 års fængsel for kvælerdrab på Fyn

En 46-årig mand er onsdag ved Retten i Odense idømt 12 års fængsel for at have kvalt den 62-årige Mogens Rollberg Bemo til døde på Fyn sidste år.

Drabet blev begået 28. juni kort efter klokken 02.30 ved en garage på offerets ejendom på Skolevej i Grønnemose nær Aarup.

Ifølge Fyens.dk var det Mogens Bemos samlever, der fandt ham død, hvorefter hun ringede til alarmcentralen.

Ud over drabet var den 46-årige Jack Bjarne Winkler tiltalt for at have befundet sig i huset på Skolevej, fordi han ville stjæle nogle genstande indeholdende metaller. Det mislykkedes dog, da han blev opdaget.

Jack Bjarne Winkler erkender ifølge BT at have befundet sig på ejendommen, men han nægter at have lagt hånd på Mogens Bemo.

Han har forklaret, at han var der som indbrudstyv, fordi han havde kendskab til nogle effekter på ejendommen, som han gerne ville have fingrene i.

Ejendommen var udstyret med adskillige overvågningskameraer.

Der gik ifølge Fyens.dk blot to minutter og 56 sekunder, fra Mogens Bemo for sidste gang blev set i live på et af kameraerne, til Jack Bjarne Winkler ses forlade huset i bil.

I retten kom det frem, at den 46-årige dermed har haft cirka halvandet minut til at begå kvælningsdrabet på Mogens Rollberg Bemo.

Jack Bjarne Winkler har i forvejen en lang række domme bag sig for blandt andet røveri, vold, trusler, tyveri, indbrud og for at have kørt uden tilladelse 13 gange, skriver BT.

Ud over fængselsstraffen skal Jack Bjarne Winkler betale knap 122.000 kroner i erstatning til den dræbtes kæreste.

Den dømte ankede ifølge BT på stedet dommen til frifindelse.

/ritzau/

Dagens Gossip