Mand får et års fængsel for at skyde hestemaleri i forsamlingshus

Retten i OIdense.

Retten i Odense har i dag idømt en 43-årig mand et års fængsel for et skyderi Allerup Forsamlingshus ved Odense.

Skyderiet skete den 28. januar i år, hvor manden efterfølgende blev varetægtsfængslet for med et oversavet haglgevær at have afskudt to haglpatroner mod et vægmaleri i det lokale forsamlingshus.

Den nu dømte mand har tidligere erkendt de faktiske omstændigheder, og striden stod alene om, hvorvidt retten var enig i anklagemyndighedens påstand om at henføre forholdet til straffelovens § 192 a, stk. 1, der som overbygning på våbenloven udløser en minimnumsstraf på et års fængsel.

Retten var enig i denne vurdering, og henviste blandt andet til, at tiltalte havde haft god tid til at overveje situationen.

Han hentede våbnet på sin bopæl til formålet og ladede det på gerningsstedet med - hvad han troede var løs - ammunition.

Situationen opstod fordi et jagtselskab under en bespisning efter en jagt den 28. januar havde talt om en ræv, som det ikke var lykkedes at ramme.

Deraf opstod tilsyneladende idéen om i stedet at "skyde" den hest, der prydede den ene væg i forsamlingshuset, og som var mere stillestående, end ræven havde været.

Ingen var i fare i forbindelse med skyderiet. Den tiltalte modtog dommen.

Dagens Gossip