Mand fængslet efter skudepisode på Nørrebro

En dommer i København har valgt at varetægtsfængsle en 29-årig mand, der under afslutningen af et religiøst optog på Nørrebro lørdag eftermiddag affyrede pistolskud op i luften, mens han stod midt i en folkemængde.

Manden har forklaret politiet, at han skød, fordi han var bange og følte sig trængt op i en krog.

Dommeren i Københavns Dommervagt fængslede under det lukkede grundlovsforhør manden i foreløbig 17 dage af hensyn til politiets efterforskning og for at sikre, at han ikke stikker af.

Det oplyser Henrik Vedel, central vagtchef hos Københavns Politi til Ritzau.

Manden er sigtet for at have været i besiddelse af et våben og for at have bragt andres liv og førlighed i fare ved sit skyderi.

- Retten valgte kun at tage stilling til spørgsmålet om våbenbesiddelse, siger Henrik Vedel.

Hans advokat, Knud Vedelsby, siger til Ekstra Bladet, at manden erkender at have været i besiddelse af et våben og at have affyret det. Til gengæld fastholder han ifølge advokaten, at der ikke var tale om et skarpladt våben.

Den forklaring kan politiet endnu ikke få afprøvet.

- Vi mangler våbnet og kan ikke udelukke, at han har fået hjælp til at skaffe det af vejen, siger politiets centrale vagtchef Henrik Vedel.

Ifølge Ekstra Bladet bar manden i retten søndag synlige tegn efter det overfald, han blev udsat for under lørdagens tumult, hvor en større gruppe mænd gik til angreb på ham med slag og spark.

Han havde tydelige skrammer i ansigtet.

Politiet har endnu ikke fået fat i nogle af de mænd, der overfaldt ham. Politiet søger mindst en person.

Omkring 2000 personer menes at have deltaget i det religiøse optog. Det store antal mennesker, der deltog i tumulterne, besværliggør politiets efterforskning.

- Det gør det lidt svært for os, at der var så mange, siger central vagtchef Kristian Aaskov.

Hvad der ligger bag tumulterne, som politiet betegner som "voldsomme og respektløse over for politiet", står uklart. Dog siger politiet siger, at der er tale om et opgør.

/ritzau/

Dagens Gossip