Mand fra Aarhus får dom for livsfarlig omskæring

En 48-årig mand fra det vestlige Aarhus havde nær slået en lille dreng ihjel, da han i januar omskar det bare tre måneder gamle barn.

Indgrebet fandt sted på en adresse i Viby, og få dage efter blev drengen indlagt på Aarhus Universitetshospital med livstruende infektioner og blodforgiftning.

Hospitalet kontaktede Sundhedsstyrelsen, der anmeldte forholdet til politiet, og torsdag resulterede det i en dom ved Retten i Aarhus.

Manden straffes med tre måneders ubetinget fængsel.

Manden er dømt efter straffelovens paragraf om grov vold, og ifølge Østjyllands Politi er det første gang, der er rejst tiltale og afsagt dom efter den paragraf i sager om omskæring.

- Jeg er ikke bekendt med, at man tidligere har sidestillet omskæring af børn med grov vold, siger anklager Dorthe Lysgaard.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, hvor retten slår fast, at det er en overtrædelse af straffelovens voldsbestemmelser at foretage sådan et indgreb, siger hun.

Den 48-årige mand er også dømt for overtrædelse af autorisationsloven, da han foretog indgrebet uden at have autorisation som læge.

Han er tidligere straffet for overtrædelse af autorisationsloven i forbindelse med en anden sag om omskæring af børn.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig og anker dommen til landsretten.

/ritzau/

Dagens Gossip