Mand fra Congo tiltales for voldtægter af søstre

Gennem en længere årrække har en mand med afrikansk baggrund gang på gang voldtaget og truet to kvinder, som var blevet overdraget til ham.

Det mener anklagemyndigheden ifølge Vejle Amts Folkeblad. Den 49-årige mand skal derfor for Retten i Kolding i den kommende uge, skriver avisen.

Ligesom den formodede voldtægtsmand har hans ofre afrikansk baggrund. De er søstre, men er ikke i familie med ham. Til gengæld har de tilsyneladende forbindelse til den samme klan som den 49-årige mand.

De har boet hos ham, fordi deres familie i sin tid overdrog dem til manden med det formål, at han skulle opdrage dem.

Overgrebene skulle være foregået i Vejle og Give fra 2001 til 2014.

Fra 2001 til 2004 har manden ifølge anklagen voldtaget den ene af kvinderne flere gange og under trusler om vold. Kvinden blev gravid i forbindelse med en af voldtægterne og fik foretaget en abort i 2003, skriver Vejle Amts Folkeblad.

De nyeste overgreb er ifølge tiltalen begået fra 2011 til 2014 mod den anden kvinde.

Foruden voldtægterne har den 49-årige blandt andet truet den ene kvinde med, at hun og hendes søster ville blive sendt ud af Danmark, hvis hun anmeldte voldtægterne.

Han er desuden tiltalt for at have sparket, slået og taget kvælertag.

Både manden og de formodede ofre har permanent dansk opholdstilladelse, men ikke dansk statsborgerskab. Manden er universitetsuddannet, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Sagen har været under efterforskning i næsten et år. Den begynder onsdag ved Retten i Kolding og skal efter planen løbe over ni retsdage. Der ventes at falde dom i september.

/ritzau/

Dagens Gossip