Mand går amok nær skole: Flere er dræbt i USA

Fire mennesker har mistet livet og flere er kvæstet, efter at en bevæbnet mand iført skudsikker vest fredag skød omkring sig i Santa Monica ved Los Angeles.

Antallet af ofre var i første omgang sat til seks, men det lokale politi har nu nedjusteret dødstallet.

To personer blev fundet dræbt i et brændende hus, som angiveligt var blevet sat i flammer af gerningsmanden, skriver Los Angeles Times.

Han åbnede også ild mod flere biler og forsøgte at stjæle to køretøjer. En kvinde, der bor over for det brændte hus i Californien, fortæller, hvordan hun oplevede skyderiet:

- Der var en mand, der stod på gaden foran mit hus, i fuld SWAT-uniform (specialenhed i amerikansk politi, red.) med et bælte fyldt med ammunition og et semi-automatisk våben, fortæller Gerry Cunningham ifølge nyhedsbureauet AFP.

Et af de mislykkede biltyverier fandt sted nær campusområdet til Santa Monica College. Manden flygtede til skolens bibliotek, hvor han blev skudt og dræbt af politiet.

Flere studerende måtte gemme sig under bordene, da der blev affyret skud på skolen, lyder det. Blandt andre 25-årige Dustin Hahn, som var ved at tage en online-eksamen på skolens bibliotek.

- Det første, jeg hørte, var et meget højt brag. Det lød lidt som en bombe, siger han ifølge Los Angeles Times.

- Pludselig hørte jeg skrig, og så hørte jeg skud, der blev affyret, tilføjer han.

Skoler i nærheden og andre campusområder blev lukket ned, da politiet var usikker på, om der måske også var en anden gerningsmand på spil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip