Mand havde våben med til Vilks-udstilling

Vilks befandt sig i galleriet, som derfor var bevogtet af politi og livvagter, da den ældre mand ankom med en rød kuffert. Den indeholdt ifølge galleriejeren Henrik Rönnquist et våben.

»Det ligner et gammelt maskingevær,« forklarer han til aftonbladet.se.

Mens den ældre mand bøjede sig ned for at åbne kufferten uden for galleriet, skulle han ifølge et vidne have sagt noget hadefuldt om Lars Vilks, skriver expressen.se. Men ifølge Henrik Rönnquist har livvagterne på stedet forklaret, at manden sagde, at han ønskede at vise sin kunst.

»Dem, der passer på Lars Vilks, sagde, at han (manden, red.) kunne vise kufferten udenfor. Da han åbnede den, lå der en form for skydevåben,« lyder det fra galleriejeren.

Livvagterne trak deres pistoler, overmandede den ældre mand og fik ham ned på jorden, mens han ifølge et andet vidne råbte, at han var pensioneret og også kunstner.

Manden blev kørt væk, ligesom også Lars Vilks blev ført ud af galleriet og forsvandt sammen med betjente i en civil politibil.

Hvad der var i mandens kuffert, har politiet endnu ikke løftet sløret for. Den ligger fortsat uden for galleriet, og ifølge aftonbladet.se er der ubekræftede forlydender om, at politiet mistænker, at kufferten indeholder en bombe. Derfor er der også fortsat afspærret i området.

»Der står politibiler her og der. Jeg ved ikke, om det her var rettet mod galleriet, mod mig eller mod Vilks. Jeg er selvfølgelig chokeret og rystet over det her,« siger Henrik Rönnquist.

SE VIDEO HER:

Dagens Gossip