Mand i Esbjerg fik falsk online-bøde på 1.000 kroner

Det sker efter en anmeldelse onsdag, hvor en mand fra Esbjerg var blevet præsenteret for en bøde på 1.000 kroner på sin skærm.

Netsvindlerne havde tiltvunget sig adgang til hans computer, og pludselig låste skærmen. Samtidig blev han bedt om at betale 1.000 kroner med det samme for at få computeren låst op igen.

- Svindlerne præsenterer sig i dette tilfæle som "Politiets afdeling til bekæmpelse af cyber-kriminalitet", men sådan en afdeling har vi slet ikke. Det er ren svindel, og man skal lade være med at hoppe på den, siger Anders Hansen fra lokalpolitiet i Esbjerg til Dagens.dk.

Svindlerne skriver, at han har overtrådt loven, og straks skal betale 1.000 kroner i bøde.

- Samtidig bliver man truet med, at hvis ikke man betaler nu, så kan det løbe op i bøder på 100.000 kroner, og man risikerer to års fængsel. Sådan et system har vi altså ikke, så formålet er at forskrække og true brugerne til at betale pengene nu. Men det skal man altså ikke, sige Anders Hansen.

Lignende svindelnumre sker hvor forbryderne udgiver sig fra banker, Skat og andre myndigheder, men der er altså i alle tilfælde tale om gemen svindel.

- Er man i tvivl kan man ringe til os eller hvem det nu er svindlerne udgiver sig for at være. Man skal under ingen omstændigheder betale eller udlevere oplysninger på ens kreditkort. Lad være med det, siger Anders Hansen.

Manden fra Esbjerg blev forundret over online-bøden, men han nåede ikke at betale.

- Og helt generelt sender vi hverken bøder eller henvendelser ud på den måde. Og det gør andre myndigheder heller ikke. Det er pure svindel og bedrag, lyder det advarende fra Anders Hansen.

Har du også oplevet denne form for netsvindel? Og hvad gjorde du?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip