Mand idømt forvaring for brand og vold mod ekskæreste

En 32-årig mand er så farlig, at han skal spærres inde på ubestemt tid.

Tirsdag idømte Retten i Svendborg Ziad Mohamad El Kassem forvaring for blandt andet brandstiftelse og grov vold. Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

Den 32-åriges vold fandt sted i april 2015 i Vejle, hvor han sammen med en ukendt medgerningsmand overfaldt en mand på Kirketorvet med slag og spark.

Brandstiftelsen skete 10. maj 2015 i Nyborg. Her satte Ziad Mohamad El Kassem ild til en lejlighed tilhørende den dømtes ekskæreste. Ved branden fremkom store sodskader, men der var ikke fare for personer eller store værdier.

Omvendt valgte nævningetinget at frifinde den 32-årige for tiltalen om et røveri, som blev begået 7. maj 2015 i Fredericia.

Den dømte er mange gange tidligere dømt for personfarlig kriminalitet, og angiveligt spillede hans fortid ind på bedømmelsen af sagen. Hertil kommer, at Retslægerådet denne gang havde anbefalet, at den tiltalte blev idømt forvaring.

Med henvisning til frifindelsen for røveriet udtrykte mandens forsvarer, Mette Stage, imidlertid stor forundring over rettens afgørelse.

- Jeg må indrømme, at jeg er helt målløs, og det samme er min klient, sagde hun til Fyens Stiftstidende.

Modsat en anbringelsesdom, som gives til sindssyge, er forvaringsdømte egnede til at afsone i et normalt fængsel.

Kun personer, som dømmes for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, og som regnes for at være farlige, hvis de er på fri fod, kan idømmes forvaring.

Ziad Mohamad El Kassem ankede straks dommen med påstand om en tidsbegrænset fængselsstraf.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip