Mand køber vagtelæg i supermarkedet - under en måned senere kommer en unge ud

Skrevet af Ane Sørensen

26/02/2016

Mest læste i dag

Alwyn Wils købte en pakke med tolv vagtelæg og håbede, at et af dem ville klække. Men han blev alligevel noget forbløffet, da det rent faktisk skete.

Det skriver Daily Mail.

45-årige Alwyn købte æggene i et supermarked i Holland. Da han kom hjem, satte han alle æggene i en rugemaskine og begyndte at filme processen.

Alwyn havde læst på internettet, at det skulle være nærmest umuligt at få æg fra supermarkedet til at klække, fordi de ikke er blevet befrugtet.

Det inspirerede ham til at lave sit eget lille eksperiment. Alwyn købte rugemaskine og æg og væbnede sig med tålmodighed.

Knap en måned senere klækkede et af de små æg og ud kom den lille vagtel Albert, som er lidt af en ener:

- For at få et befrugtet æg, har man selvfølgelig brug for både en han og en hun. Da hannerne ikke producerer æg, og hunnerne lægger sine ubefrugtede æg uden behov for en han, er æggene sjældent befrugtede, når de kommer ud i supermarkedet, siger Alwyn Wils.

- På internettet står der overalt, at æg i supermarkedet ikke er befrugtet. Men jeg tænkte; lad os se, om det virkelig er tilfældet, tilføjer han.

Alwyn har laveet en kanal på Youtube ved navn ‘A Chick Called Albert’ - opkaldt efter den lille fyr, som er blevet et viralt hit i Holland - han har endda været i fjernsynet.

Selvom det er et sjældent fænomen, er det ikke første gang, forbrugere har købt befrugtede æg i supermarkedet.

For eksempel købte en britisk kvinde vagtelæg og forsøgte at klække dem i 2008. Også den gang kom en enkelt unge ud.

Mød lille Albert lige her.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: