Mand med vinduespudserudstyr laver tricktyverier hos ældre i Holbæk

Der har været to tricktyverier i Holbæk i går.

Ved 14.20-tiden modtog Midt- & Vestsjællands Politi anmeldelse om, at en 69-årig kvinde havde været udsat for tricktyveri i hendes bolig på Rolighedsvej. En mand havde ringet på døren hos den 69-årige, og under påskud af at skulle have vand til en spand kom han ind i lejligheden, hvor han kommanderede den 69-årige ud i køkkenet. Imens kom en kvinde med et barn ind i lejligheden, hvor hun tog en boks med diverse smykker.

Den ene af gerningsmændene beskrives som mand, udenlandsk af udseende, tyrkisk, firkantet af bygning, ukendt påklædt og bar en spand og en vinduesskraber. Den anden beskrives som kvinde, udenlandsk af udseende og var iført et hvidt tørklæde, og havde mørkt hår.

Klokken 16 modtog politiet anmeldelse om, at en 85-årig kvinde havde været udsat for forsøg på tricktyveri i sin bolig på Østre Havnevej. Den 85-årige havde siddet i stuen da hun pludselig så en mand stå i døråbningen. Manden bar på en vinduespudserspand samt en svaber. Han bad om noget vand idet han ville pudse den 85-åriges vinduer.

Da den 85-årige forklarede, at hun ikke skulle have pudset vinduer, gentog manden sit ønske om at få noget vand, og efterfølgende forsøgte han at genne hende. Den 85-årige trykkede på sit nødkald til hjemmeplejen, hvilket fik manden til at flygte fra stedet.

Gerningsmanden beskrives som mand, udenlandsk af udseende og var iført lyst tøj. Han bar på en aflang vinduespudserspand og en vinduessvaber med hvidt håndtag og talte med accent.

Lokalpolitiet i Holbæk formoder, at der er tale om de samme gerningsmænd til begge tricktyverier. Holbæk Politi hører gerne fra vidner, der har set mistænkelige personer med vinduespudserudstyr.

 

Dagens Gossip