Mand mistænkt for at ville angribe turister i Frankrig

Amerikanske og russiske turister skulle angiveligt have været målet for et angreb, som en 22-årig mand er under mistanke for at ville udføre i Frankrig.

Den 22-årige er blevet anholdt på baggrund af mistanken, fortæller kilder i retsvæsnet til nyhedsbureauet AFP torsdag.

Ifølge kilderne var manden taget til den sydøstlige by Carcassone "med hensigten om at udføre en voldelig handling, som især skulle ramme amerikanere og russere".

En kilde tæt på efterforskningen siger, at den mistænkte mand havde en kniv og en lille hammer på sig, da han blev anholdt.

Der er endnu ingen oplysninger om mandens statsborgerskab, eller hvornår anholdelsen fandt sted.

Den anholdte kommer fra den sydlige franske by Lunel, som er berygtet for antallet af indbyggere, der tager til Syrien for at kæmpe. Men han var flyttet til den nærliggende region Tarn.

Frankrig har været i undtagelsestilstand, siden gerningsmænd med relation til den islamistiske og voldelige organisation Islamisk Stat (IS) dræbte 130 mennesker i Paris i november sidste år.

Landet er desuden i højeste beredskab på grund af EM i fodbold 2016, som foregår i Frankrig denne sommer.

Alligevel fandt et angreb uden tilknytning til EM sted mandag, hvor en 25-årig mand, som angiveligt havde forbindelse til Islamisk Stat, dræbte en civilklædt 42-årig politikommandør uden for hans hjem i den nordvestlige forstad til Paris Magnanville.

Gerningsmanden var tidligere var dømt for sin tilknytning til jihadistiske netværk.

Efter at have dræbt manden barrikaderede han sig i politimandens hus, hvor han tog mandens kone, som også arbejdede på politistationen, og deres barn som gidsler. Her slog han konen ihjel, før han selv blev dræbt af politiet.

IS annoncerede via sit eget nyhedsorgan, at en af Islamisk Stats soldater havde dræbt en betjent og dennes kone nær Paris med en kniv.

Den franske premierminister Manuel Valls sagde onsdag, at sådanne angreb er svære at forhindre, og at flere lignende angreb sandsynligvis vil finde sted.

- Flere uskyldige mennesker vil miste deres liv. Det er meget svært at sige dette. Men desværre er det sandheden, sagde han ifølge AFP.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip