Mand overlevede skud gennem hovedet - tre er tiltalt

Skrevet af admin

09/12/2015

Mest læste i dag

Et tilsyneladende nøje planlagt bagholdsangreb sendte i begyndelsen af marts en 26-årig mand fra Bagsværd i respirator i over en måned.

Mindst ét skud fra en 9mm-pistol havde ramt ham i hovedet, og i tiden herefter svævede han mellem liv og død.

På mirakuløs vis er manden i dag uden for livsfare, og anklagemyndigheden har derfor i sinde at lade ham vidne mod de formodede gerningsmænd.

Det fortæller specialanklager Margit Wegge fra Nordsjællands Politi i forbindelse med, at der nu er rejst tiltale.

Af anklageskriftet fremgår det, at en af de tiltalte, en 22-årig mand, om aftenen 3. marts havde lokket offeret til at indfinde sig ved Vesterbo Vænge i Værløse. Her ventede sagens to andre tiltalte ifølge politiet med et skarpladt våben.

Mindst seks skud affyrede de to mænd på henholdsvis 25 og 26 år mod den fremmødte, der blev ramt i ben, underliv, mave og i hovedet, lyder anklagen.

Politiet har tidligere oplyst, at skudepisoden formentlig er et led i et internt opgør mellem kriminelle.

- Men det er ikke en del af en bandekonflikt. Det er et internt opgør, lød det 10. marts fra efterforskningsleder Lau Lauritzen.

Sagen er rejst som en nævningesag. Det skyldes, at anklagemyndigheden agter at kræve de tiltalte idømt lange fængselsstraffe.

- Der er tale om forsøg på manddrab, så kravet vil ligge et pænt stykke over fire år, siger Margit Wegge til Ritzau.

De to ældste påståede gerningsmænd har siddet fængslet siden 2. maj, mens deres formodede medgerningsmand blev løsladt samme dag.

At der ikke er grundlag for at opretholde den 22-åriges varetægtsfængsling ændrer dog ikke på, at også han er tiltalt for drabsforsøg.

Det er endnu ikke aftalt, hvornår retssagen skal behandles. Fast ligger det dog, at det til sin tid vil ske ved Retten i Lyngby.

/ritzau/